
Λυδία Ηλιοπούλου
Η Λυδία, μητέρα τριών παιδιών, γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος (Deree College) όπου απέκτησε το πτυχίο της Bachelor of Arts. Στη συνέχεια έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (MSc in Person-Centred Counseling and Psychotherapy) από το πανεπιστήμιο Strathclyde της Σκωτίας. Ειδικεύτηκε στο Προσωποκεντρικό Θεραπευτικό Παιχνίδι (Leeds Beckett, Μεγάλη Βρετανία) και στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (ICEEFT), εστιάζοντας στο χώρο των νευροεπιστημών, την μελέτη των διαπροσωπικών σχέσεων και την επίδρασή τους στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του ατόμου.
Εργάζεται στην Ιόνιο Σχολή στον τομέα Συμβουλευτικής και δουλεύει προσωποκεντρικά με εφήβους και γονείς σε τομείς όπως πένθος, διατροφικές διαταραχές, ψυχική δυσφορία και αυτοτραυματισμός, σχολικός εκφοβισμός και κοινωνική απόσυρση. Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της με ενήλικες και ζευγάρια σε ατομική θεραπεία ή σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Από το 2018 είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Προσωπικού στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών, ICPS. Ταυτόχρονα συμμετέχει εθελοντικά στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ως πιστοποιημένη συνεργάτης της Gordon Training International, συνεργάζεται με σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας εκπαιδεύοντας γονείς και δασκάλους.
Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Επιτροπής Εποπτείας και Πιστοποιήσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης (ΠΕΕΠΒΙΠ), μέλος της World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling (WAPCEPC) και μέλος της British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP). Επιπλέον είναι ενεργό μέλος του Βρετανικού οργανισμού Play Therapy International (PTI) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association for Psychotherapy (EAP).
Το επαγγελματικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μελέτη της εφαρμογής της Προσωποκεντρικής προσέγγισης στο σχολικό και οικογενειακό πλαίσιο, καθώς και στην επίδραση πρώιμων τραυματικών εμπειριών στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των εφήβων.